Kunsten at “at stå som et træ”

ichuan københavn stå som træ

Zhanzhuang, betyder frit oversat “at stå som et træ”. På Kinesisk udtales det som “Jan Jong” i det nordlige Kina, og som “Jam Jong” i det sydlige Kina. Det er dog ikke usandsynligt at støde på flere måder at udtale Zhanzhuang på i Kina, da der er omkring 72 forskellige dialekter.

I begyndelsen er de fleste personer, der træner Zhanzhuang, noget overraskede. Der er nemlig ingen ydre bevægelse til at begynde med, men kun bevægelse indvendigt. Zhanzhuang udvikler vores indre energi/livskraft samt vitalisere og styrker vores muskel og nervesystem. Denne form for træning er anderledes end andre former for træning, da den kombinerer træning og hvile: “Mens du træner, er du i hvile, og mens du hviler, træner du”.  Det har den effekt, at det harmoniserer hele nervesystemet og vil bevirke at alle organer og muskler samt kroppens dele, kan arbejde effektivt sammen i harmoni.

Denne træningsmetode forøger markant cirkulationen i kroppen og opbygger indre styrke.

Systemet er baseret på en enestående blanding af afslapning og spænding som stimulerer, renser og masserer hele kroppen. Efter at have stået stille i en periode,vil man begynde at fokusere på bevægelser. Bevægelser, der skal lære én at bevæge sig med mindst muligt forbrug af energi/kraft. Dette vil efterhånden udvikle sig til, at man også opbygger energi/kraft under bevægelse. Disse bevægelige øvelser kaldes ”Shi li” – at teste energien/styrken i krop og sind.

Ved at træne Zhanzhuang vil man blive i stand til at udnytte hele ens fysiske og psykiske potentiale. Det opnås på en helt naturlig måde, uden at man behøver at kæmpe mod sig selv eller andre. Der er intet behov for at kunne kinesisk medicin, vide noget om meridianer, akupunktur, chakra systemer eller brug af farver til at lede energien rundt i kroppen. Det eneste det kræver, er, at man er menneske og kan tænke! Zhanzhuang kan udføres, liggende, siddende, stående og gående – alt efter behov. Vi tilstræber at møde det enkelte menneske, hvor det er, for derved at kunne hjælpe og vejlede dette menneske til at nå sit fulde potentiale.